V tomto príspevku môžete nájsť pár očarujúcich fotiek z krajiny a oboznámim Vás s prírodným trstinovým cukrom z Mauríciusu (Mauritia), ktorý je známy po celom svete.
Trstina rastie na úrodnej pôde tohto tropického ostrova. Tajomstvo
prírodného trstinového cukru spočíva vo vyššom obsahu zostatkovej
melasy. Tá obsahuje cenné minerály. Čo vlastne znamená prívlastok
,,Melasový"? Je to najtmavší cukor z prírodných cukrov.
Ak tento cukor
ochutnáte, zistíte, že chuť je úplne iná akú má biely, rafinovaný cukor. Prírodný, trstinový cukor z Mauríciusu má výraznú chuť a vôňu, obsahuje vysoký obsah melasy.
Je vhodný na zvýraznenie prirodzenej chuti pokrmov. V bielom cukri je
melasa rafináciou úplne odstránená. Melasa spôsobuje tmavú farbu cukru.
Najvhodnejší je do čokoládových ciest, koktejlov, mäsových marinád... Je
vhodný pre zdravé pečenie aj varenie. Veľmi ma potešilo, keď som tento
cukor našla aj v BIO obchode na Slovensku. Cca 300 gramov vychádza 2,50 €.
Pripájam pár očarujúcich fotiek z Mauríciusu:Maurícius je úžasná krajina, ak by to bolo možné, rada by som sa tam ešte niekedy vrátila.
Aká krajina očarila Vás? Stretli ste sa s niečím typickým pre danú krajinu?
Žiadne komentáre
Zverejnenie komentára