nedeľa, 14. decembra 2014

Červená šošovica s vysokým obsahom vitamínov!

Používate v kuchyni červenú šošovicu? Ak nie, tak odporúčam čo najskôr začať. Je nielen veľmi chutná, ale obsahuje vysoký obsah vitamínov skupiny B, fosforu, horčíka, vápnika, železa a medi a prispieva ku zlepšeniu krvotvorby. Pomáha znižovať cholesterol a pôsobí preventívne proti rakovine.

Červená šošovica vyzerá takto:



Behom varenia sa však zmení na tmavo žltú. 




Táto šošovica má tendenciu sa rozvariť, preto je veľmi vhodná k príprave kaší, pyré a polievok. Veľkou výhodou je, že ju stačí povariť len 10 minút a prílohu k jedlu máte hotovú. Šošovica má odstránenú šupku, preto vedie k lepšej stráviteľnosti.

Vyskúšajte, neoľutujete!


Share:

Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

© From Lenka | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig