streda, 11. februára 2015

Chutný, zdravý, špaldový chlieb bez použitia kvasníc a bryndzová nátierka

Ak chcete doma upiecť zdravý, chutný, nekysnutý chlieb rýchlo a jednoducho tu je recept:



500 gramov špaldovej múky hladkej
1,5 čajovej lyžičky soli
1,5 čajovej lyžičky trstinového cukru
1,5 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
500 ml jogurt grécky, hustý
1 polievková lyžica otrúb (nemusia byť)
tekvicové jadierka, slnečnicové jadierka

Postup:

Zmiešame múku, soľ, cukor, otruby a sódu bikarbónu. Lyžicou postupne začneme pridávať jogurt pomocou vidličky, alebo ručne premiešavame. Nemiesime!

Do zmesy pridáme tekvicové a slnečnicová jadierka - množstvo podľa chuti. Vypracujeme do
tvaru bochníka. 


Prenesieme do janskej misy, ktorú si vystelieme papierom na pečenie. Na vrchnú časť bochníka ešte pridáme tekvicové jadierka, pre krajší vzhľad nášho chlebíka. Pečieme v rúre cca 50 min. pri 190 stupňoch. Počas pečenia potierame povrch chleba s vodou do ktorej sme pridali lyžičku soli, vznikne nám tak chutná, slaná kôrka.



Ku chlebu som pripravila aj chutnú bryndzovú nátierku.

Príprava je veľmi jednoduchá: vymiešame spolu 1 bryndzu,  50 gramov masla, 1 strednú cibuľu, soľ a 1-2 polievkové lyžice kyslej smotany, k farebnosti trochu červenej papriky.


Prajem dobrú chuť!

Aký chleba pripravujete doma Vy? Používate domácu pekáreň?

#bread #home #bio
Share:

Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

© From Lenka | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig