sobota, 7. februára 2015

Famózny mandarinkový cheesecake

Keďže aj v našich končinách sa dostali do povedomia a obľuby skvelé cheesecake, rozhodla som sa, že aj ja nejaký upečiem. Skvelou poradkyňou a recept mi poskytla moja dobrá kamarátka. Dovolím si tvrdiť, že príprava je veľmi jednoduchá a zvládne to aj začínajúca kuchárka. Ak by sme sa pozreli do histórie cheesecaku, mnohí si myslia, že jeho pôvod je v USA - New Yorku, ale v skutočnosti bol prvý cheesecake vyrobený v Európe - Grécku. 

Ja som sa rozhodla pripraviť cheesecake v kombinácii s mandarinkami, ale aj bez akéhokoľvek ovocia naviac je cheesecake veľkou pochúťkou. 



Na prípravu budete potrebovať:


1 - 2 balíčky - sušienok Hobbits (všetko závisí od veľkosti formy)
Sušienky som kúpila v Jednote,  1 balenie stojí cca 1,70 €

80 - 130 g masla (závisí od množstva použitých sušienok)

2 mäkké tvarohy

2 vaničky syru  Philadelphia (ten som kúpila v Kauflande, 1 balenie stojí cca 1,80 €)
Niekde som čítala, že len s použitím tohto syra môžeme hovoriť o pravom cheesecaku.

1 kyslá smotana 

trstinový cukor, vanilkový cukor - použijeme do tvarohovo - syrovej náplne, nemusí byť  veľmi sladká, nakoľko sušienky sú práve tou sladšou časťou cheesecaku.    

3 vajíčka, 1 žĺtko

želatína číra -  cca na 250 - 500 ml želatíny, závisí podľa chuti, kto má rád viac a kto menej želatíny. Potrebný je aj cukor na osladenie želatíny.

2 konzervy mandariniek
  
Postup:

Sušienky si rozdrvíme na prach a pridáme rozpustené maslo. Spolu premiešame, vznikne nám hmota, ktorú nanesieme na spodok formy. Dáme piecť do rúry na cca 10 minút  pri 180 st.

Pripravíme si tvarohovo - syrovú náplň nasledovne: Zmiešame spolu tvarohy, syr, kyslú smotanu a cukor podľa chuti. Po vymiešaní na koniec pridáme vajíčka + žĺtko. Náplň vylejeme na vychladený korpus, ktorý sme si pripravili zo sušienok. Dáme piecť do rúry na cca 60 minút  pri 160 st. Do rúry dáme ešte jeden plech, alebo nádobu s vodou, ktorú dáme na spodok rúry. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Po stuhnutí si poukladáme na vrch cheesecaku mandarinky. (ja som každú prekrojila ešte na polovicu, nakoľko boli veľmi veľké). 

Pripravíme si želatínu podľa návodu, namiesto vody som pridávala šťavu z mandariniek. Po zovretí želatíny som ju chvíľu premiešavala a vyliala na poukladané ovocie. Za pár minút po stuhnutí môžeme konzumovať. 



Dobrú chuť!

#cheesecake #philadelphia #cheese #cake #curd #curds #tangerines #gelatine #blogerkycz
#fromlenka #yummy #hobbits #sugar #eggs

Share:

Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

© From Lenka | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig