pondelok, 29. júna 2015

Sedlčanský hermelín v cestíčku na slano a sladko


Dnes som na večeru pripravila rýchlu pochúťku. Keďže väčšinou sa stáva, že po slanom jedle máme chuť na sladké jedlo a opačne, pripravila som hneď dve varianty.

Na prípravu budete potrebovať

mladá cibuľa (záleží podľa sezóny)
kečup
sušené slivky
šunka
lístkové cesto
sedlčanský hermelín na gril so slivkovou pikantnou omáčkou
vajce na potretie cesta 

Postup

Z lístkového cesta si vykrojíme dva štvorce, kde jeden štvorec natrieme kečupom a druhý slivkovou pikantnou omáčkou.

 

Do stredu štvorca položíme hermelín, na vrch hermelínu s kečupom položíme cibuľku a
šunku. K hermelínu kde sme použili pikantnú slivkovú omáčku poukladáme slivky.


Oba hermelíny uzatvoríme lístkovým cestom do tvaru taštičky.


Potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry na cca 20 min na 180 st. 



Po upečení pozdĺž prerežeme. Syr nám pekne vyteká.


 Dobrú chuť prajem!

Akú pochúťku s použitím hermelínu radi pripravujete vy?

#food #yummy #jedlo #šunka #ham #cheese #bonappetite #dobruchut #hermelin #sedlcansky #fromlenka #blogerkycz #recepty #recipes #cibula #onion #slivky #plums
Share:

4 komentáre

  1. Mňam! ♥ To musím vyskúšať, keďže s maminou nejeme mäso, tak skúšame všetko možno bezmäsité :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odporúčam, bolo to výborné a pritom tak jednoduché na prípravu. :)

      Odstrániť
  2. Páni, to vypadá skvěle! Já dělám klasický hermelín jen v alobalu v troubě, ale zabalit ho do těsta mě nikdy nenapadlo, takže děkuji za tip! :)
    High Heels & the City

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja milujem hermelín, aj tak ako píšeš len klasicky pripravený v trúbe. V cestíčku je rovnako výborný a vieš si ho spraviť aj na sladko aj na slano.

      Odstrániť

© From Lenka | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig