streda, 16. decembra 2015

Vianočné mlsanie - rezy kardinál


Ak máš chuť na jemný dezert, ktorý sa ti bude rozplývať na jazyku, rezy kardinál sú tá správna voľba. Áno, vianočná klasika určite vytvorí tú správnu atmosféru a vôňu domova, ale ruku na srdce, častokrát nám naše chuťové poháriky napovedajú, že by radšej okúsili zmenu vo forme nejakého výborného zákusku. A nezostali tak pri klasike typu medovníky, vanilkové rožky alebo šuhajdy. Rezy kardinál si viete pripraviť veľmi rýchlo a jednoducho. Recept je vhodný aj pre začínajúce gazdinky. Keďže na Vianoce sa snehu zrejme nedočkáme môžeme si ho vyčariť aspoň na tomto ,,koláčiku" s práškovým cukrom od Sweet Family. A nielen na koláči ale aj v koláči, nakoľko korpus obsahuje jemne našľahaný sneh. A prečo? Pretože Vianoce chutia najkrajšie so Sweet Family.

Suroviny, ktoré potrebuješ na jeho prípravu:

Piškótové cesto:

2 celé vajcia
6 žĺtkov (bielka odložíme na prípravu snehu)
60 gramov kryštálového cukru Sweet Family
1 balíček vanilkového cukru
3/4 sáčku prášku do pečiva
40 gramov hladkej al. polohrubej múky (ja som použila hladkú)

Sneh:

6 bielkov
150 gramov kryštálového cukru Sweet Family

Plnka: 

500 ml šľahačkovej smotany 33 %
2 poliev. lyžice prášk. cukru Sweet Family
1 balík stužovača do šľahačky
lekvár - čučoriedkový, slivkový alebo jahodový (nejaký pekný farebný)

Práškový cukor Sweet family na konečnú úpravu

Postup: 

2 celé vajcia a 6 žĺtkov vyšľaháme spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Keď bude cesto dobre vyšľahané pridáme múku, do ktorej sme predtým primiešali prášok do pečiva.  Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Najprv vyšľaháme bielka, potom postupne pridávame do snehu cukor. Vznikne nám pekná tuhá, jednotvárna masa. Sneh si dáme do mikroténového vrecka, na ktorom na špičke spravíme dieru a na plech nanesieme pozdĺž 4 až 6 bielkových pásov. Medzi týmito pásmi nechávame priestor na pásy piškótové. Medzi bielkové pásy rozlejeme piškótové cesto. Dáme piecť do rúry na cca 15 min. až 20 min. na 180 st. Po upečení a vychladnutí korpusu odlepíme z neho papier na pečenie. Potom natrieme polovicu korpusu lekvárom.  Medzitým si vyšľaháme plnku zloženú zo smotany, stužovača a cukru. Po vymiešaní ju pridáme na lekvárovú časť do tvaru striešky a preklopíme na ňu vrchnú časť korpusu.  Na záver rezy posypeme
práškovým cukrom. Dobrú chuť a krásne sviatky! Výsledok máte možnosť vidieť na ďalších fotografiách. 


Aký je tvoj obľúbený vianočný koláč, alebo zákusok?
(ďakujem za všetky komentáre) 

Foto with: Samsung Galaxy S6 edge plus (večer)


#cukor #vianoce #sweetfamily #recept #recipes #recepty #ozdoby #vianocnanalada #vianocnaatmosfera #pecenie #baken #dobruchut #fromlenka #blogerkycz

Share:

Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

© From Lenka | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig