sobota, 12. marca 2016

Chia puding s čerstvými jahodami


Chia semienka sú v tejto dobe veľmi populárne a obľúbené medzi ľuďmi. Ak by sa však našiel niekto, kto ich nepozná jedná sa o malé, drobné, šedé, biele či čierne semienka, ktoré sú skvelým prírodným antioxidantom a zabezpečujú telu čisté prostredie. Chia semienka pochádzajú z Mexika a získavajú sa z rastliny menom Šalvia Hispánska. Obsahujú veľký podiel vápnika, minerálov, vitamínov, bielkovín a zdravých tukov. Majú výborný vplyv na pokožku, pleť, naše kosti, srdce a cievy. Podporujú imunitu. Konzumovať ich môžete surové alebo napučané vo vode. Sú účinné pri chudnutí.

Dnes som ich použila a pripravila chia puding s čerstvými jahodami. Návod k príprave je veľmi jednoduchý. Odporúčam si pripraviť raňajky deň vopred, najlepšie večer. Je to z dôvodu, aby semienka stihli dobre napučať, keďže to určitú dobu trvá. K príprave budete potrebovať:

1/4 pohára Chia semienok
250 ml kokosového, mandľového, sojového alebo klasického mlieka
čerstvé jahody
agáve, javorový sirup alebo med
citrónová šťava

Do pohára pridáme asi 1/4 chia semienok, zalejeme cca s 250 ml mlieka ochutíme s agáve, alebo iným sladidlom. Necháme napučať minimálne 4 hod. Najlepšie na noc. Jahody si nakrájame a rozmixujeme, pridáme trochu citrónovej šťavy. Ak jahody nie sú dostatočne sladké prichutíme ich s agáve, javorovým sirupom alebo medom. Cca 4 najkrajšie jahody si nakrájame na malé čiastky. Do pohára dáme postupne puding, jahodový mix a na vrch nakrájané malé jahody. Je to jednoduché, rýchle a veľmi veľmi chutné.



Používate chia semienka? Skúšali ste pripraviť chia puding? 
 Akú kombináciu máte najradšej?

Share:

2 komentáre

  1. Chia som si obľúbila asi pred rokom...takisto pudingu, ktorý ukazuješ som verná nejakú tú dobu :) Kika – Blog for smile

    OdpovedaťOdstrániť

© From Lenka | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig