pondelok, 21. marca 2016

Najlepší bezlepkový brownie s tvarohovým krémom


Tentokrát som sa posnažila a pripravila veľkonočný bezlepkový čokoládovo - gaštanový brownie s tvarohovým krémom a ovocím s predstihom, aby ste si ho mohli pripraviť na Veľkú noc. Musím vás však upozorniť, že je vysoko návykový a nie je to žiadny fit koláč. Tento brownie koláč je veľmi jemný, čokoládový s nádychom rumu. Moja #veľkánocsosweetfamily sa nesie v duchu jari, ovocia a kvetov. Zbožňujem kvety a ešte viac ovocie. Či už naše slovenské, alebo to tropické.  Dlho som rozmýšľala, čo dobré k Veľkej noci napečiem, aby to malo šmrnc a chuť. Inšpirovala som sa na pintereste, googli a nápady prišli aj odomňa. Toto veľkonočné brownie v tvare vajca je veľmi jednoduché na prípravu, vyprodukujete však pri ňom veľa špinavého riadu. :) Do fotenia som investovala nielen veľa času, ale vložila som do ňho aj srdce. Verím, že je to vidieť, nakoľko ja a moja zrkadlovka sa zatiaľ spolu kamarátime len veľmi krátko. Vďaka asi 10 minútovému školeniu od mojej kamarátky Janky Kušovej a môjmu skrytému talentu dokážem robiť tieto svieže, jarné fotky a veľmi sa z toho teším. Ak si pamätáte moje fotky z mobilu, pochopíte moje nadšenie. Ale teraz už prejdime k sľúbenému receptu.

K príprave budete potrebovať:

Brownie korpus:

180 g masla
250 g gaštanového pyré
150 g horkej čokolády (80 a viac %)
70 g cukru Sweet Family
80 ml 33 % šľahačkovej smotany
4 vajcia
0,2 cl rumu (cca 1 - 2 lyžice)

Tvarohovo - smotanový krém:

125 g (1 vanička) Philadelphia syr
250 g jemného tvarohu
100 ml 33 % smotanovej šľahačky
1 vanilínový cukor 

Dekorácia:

Rôzne druhy ovocia (ja som použila jahody, maliny, čučoriedky, karambolu a physalis)
 

Postup:  

Korpus:

Gaštanové pyré si vymiešame so šľahačkovou smotanou, tak aby nám vznikol hladký krém. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu  s maslom, necháme jemne ochladiť. Vymiešame si žĺtky s cukrom a z bielkov si pripravíme sneh. Keď máme čokoládu jemne vychladenú, pridáme ju do žĺtkovej hmoty a potom pridáme tiež gaštanovú hmotu a rum. Hmotu dobre vymiešame a na záver jemne premiešame s bielkami. Formu si vystelieme s papierom na pečenie, okraje natrieme olejom (ja som použila kokosový). Do formy (cca priemer 24 cm)
vylejeme danú hmotu a dáme piecť na 40 min. do vyhriatej rúry na 170 st. Do rúry vložíme nádobu s vodou a pod tortovú formu položíme plech, nakoľko počas pečenia nám z nej bude vytekať rozpustené maslo. V polovici pečenia cca po 20 a potom po 30 min. párkrát prepichneme cesto špajdlou. Po upečení dáme korpus vychladiť a potom vykrojíme pomocou noža alebo formy tvar vajíčka.

Krém:

Syr Philadelphia zmiešame s tvarohom a pridáme vanilínový cukor. Zvlášť si vyšľaháme šľahačku, ktorú jemne primiešame do tvarohovej hmoty. Pripravený krém nanesieme na vychladený korpus pomocou vrecúška. Krém môžeme naniesť aj bez pomoci vrecúška. Na vrch poukladáme rôzne ovocie. Hotovo! Môžeme maškrtiť.


Prajem vám dobrú chuť!

Ako sa vám páči tento recept? Čo hovoríte na fotky? Podarili sa?
(Ďakujem za všetky komentáre)
Share:

Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

© From Lenka | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig