streda, 13. septembra 2017

Trasené ovocné palacinky


Veľmi ma potešilo, keď som vďaka portálu blogerky.cz dostala možnosť vyskúšať tento palacinkovač Fiesta od Russell Hobbs. Nejakých pomocníkov tejto značky už doma mám a som s nimi nad mieru spokojná. Vidieť ho, som mala možnosť  väčšinou v stánkoch s občerstvením, či už u nás doma na Slovensku alebo v zahraničí. Vždy som chcela skúsiť ako táto mašinka funguje a nakoľko zložité je pripraviť palacinky inak ako na panvici. 

Najprv sa ale poďme spoločne pozrieť na samotný palacinkovač. Ako si môžete všimnúť ovládanie je jednoduché, v dolnej časti si vyberáte intenzitu pečenia a potom používate ešte červené tlačidlo na zapnutie. Mne najviac vyhovovala intenzita 4, aj keď v návode je písané, že odporúčajú nadstaviť 5 (najvyšší stupeň) a potom na intenzite ubrať. Nachystala som si suroviny k príprave cesta a krému na palacinky. 


Na trasené ovocné palacinky budete potrebovať:

(K príprave cesta)

220 gramov hladkej múky
2 vajcia
450 ml mlieka
1 vanilkový cukor
2 lyžice oleja

(K príprave krému)

1 vanilkový puding Olé
1 šľahačkovú smotanu 33 %
1 konzervu mandariniek

Akékoľvek ovocie podľa chuti, či sezóny. Ja som kúpila prvýkrát mini kiwi. Sú veľmi chutné, chcela som ich zo zvedavosti vyskúšať. Cena za balenie sa pohybuje okolo 2 €, čo veru nie je málo. Ale moju záľubu skúšať nové veci, len tak nikto nezastaví. Okrem toho som použila aj čučoriedky.

Cesto vymiešame mixérom. Najprv mlieko s vajciami, potom pridáme olej, vanilkový cukor a nakoniec primiešame múku. Krém pripravíme tak, že všetko (puding, šľahačkovú smotanu a mandarínky, vrátane šťavy) vysypeme do nádoby, ktorá sa dá uzavrieť. Pár sekúnd nádobu trasieme, až kým krém nezhustne. Je výborný! Ak máte mandarínky príliš veľké, nakrájajte ich na menšie kúsky. Ja som mala tieto akurátnej veľkosti. Hotové palacinky naplňte traseným krémom, trochu z neho dajte aj na vrch palaciniek a poukladajte ovocie.

Na fotografii je vidieť krém pred a po trasení.


V balení bola aj táto drevená pomôcka na rovnomerné rozotieranie cesta a tiež nástroj na obracanie palaciniek.


Cesto je potrebné vyliať do stredu palacinkovača a potom rozotrieť. Rozotieranie mi nešlo úplne dokonale, ale palacinky vyzerali vo finále veľmi pekne. Boli hotové behom pár minút. Na žiadnu sa dlho nečakalo. Palacinkovač sa ihneď po zapnutí rozohrial. Má veľmi dobrý povrch, palacinky sa vôbec nelepili. Ak vám to nejde doma s panvicou, dokáže byť veľkým pomocníkom. A samozrejme pokiaľ obľubujete palacinky. Keď vás však panvica poslúcha, myslím, že vám bude postačovať a radšej siahnite po inom zaujímavom spotrebiči. Spoločnosť Russell Hobbs ich má vo svojej ponuke neúrekom.


Trénujem rozotieranie! Podľa mňa to potrebuje len ten správny ,,grif" a budem majsterka ,,Palacinkovačka".

  
Kuk! Už si upečená, môžem ťa pridať medzi ostatné palacinkové krásky. 


Na záver by som chcela ešte dodať, že tento palacinkovač sa tiež veľmi dobre čistí.

Dobrú chuť prajem! Ja idem ešte poupratovať neporiadok, ktorý vznikol pri samotnej výrobe a fotení.

 Aké palacinky máte najradšej vy? Na sladko? Slano? Čím plnené? Prípadne nejaké špeciálne?

Ďalším prístroj, ktorý som v minulosti mala možnosť vyskúšať je kuchynský robot Russel Hobbs.

Nájdeš ma aj na Facebooku a Instagrame.
Share:

1 komentár

  1. Já si ráda dělám palačinky z ovesné nebo bezlepkové mouky. A vždy na sladko :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

© From Lenka | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig