utorok 22. mája 2018

Najlepšia bryndzová nátierka


Bryndzové pirohy, halušky, polievka či nátierka to je moje. Základom toho, aby tieto jedlá chutili vynikajúco je dôležitá hlavná ingrediencia a tou je bryndza. Nedávno som prvýkrát ochutnala BIO bryndzu z Ekofarmy Važec, ktorá je tou najchutnejšou bryndzou akú som kedy jedla. Túto nátierku viete pripraviť aj s inou značkou bryndze, no ak chcete zaručiť jej skvelú chuť, neváhajte a siahnite po tejto značke.


K príprave nátierky budete potrebovať tieto suroviny:

125 gramov masla
2 bryndze z Ekofarmy Važec (cca 320 gramov)
3 polievkové lyžice kyslej smotany
1/2 väčšej cibule, alebo 3 ks mladých cibúľ
1 čajová lyžička červenej mletej papriky
pažítka

Postup:

Maslo vytiahneme z chladničky, aby nám zmäklo. Nakrájame ho do misky na menšie kúsky, pridáme bryndzu, kyslú smotanu a mletú papriku. Poriadne premiešame buď ručne, alebo pomocou kuchynského robota. Na úplný záver pridáme na jemno (ručne) nakrájanú cibuľu. Dôležité je nátierku podávať s čerstvým chlebom. Na chuť aj ozdobu pridáme na natreté chleby jemno nakrájanú pažítku. Výborne chutí so cherry paradajkami. Moje najobľúbenejšie sú tie zo Žitného ostrova.

Dobrú chuť!

Share:

4 komentáre

© From Lenka | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig