Polárkový sneh? Najlepšia domáca zmrzlina.

Keď som bola malá, okrem klasickej ovocnej drene sme robili aj úžasný polárkový sneh. Poznáte ho aj vy? Predával sa v obchode spoločne s Jarkou, Eskimom, ruskou zmrzlinou, či Ledňáčkom. Taká stará, skvelá klasika. Zbožňujem ich dodnes. Škoda, že dnešné deti (aj dospelí) siahnú radšej po Magnume, Twisteri, či farebnej zamrznutej vode. Ako si pripraviť doma úžasnú zmrzlinu s názvom polárkový sneh?

K príprave troch porcií na fotografii budete potrebovať:


1 vajce
1 šľahačkovú 33 % smotanu
lyžica práškového cukru
vanilkový cukor, alebo vanilka + cukor

Postup:

Na začiatok oddelíte žĺtok od bielku. Žĺtok vyšľaháte s lyžičkou práškového cukru, cca 2-3 minúty. Ďalej vyšľaháte bielka so štipkou soli a na koniec šľahačku s vanilkovým cukrom  (vanilkou a cukrom). Každú masu treba vyšľahať v inej miske. Po vyšľahaní začneme masy spájať. Najprv pridáme vyšľahanú šľahačku k žĺtkom a jemne varechou premiešame. Potom pridáme bielka.  Vyšľahanú masu dáme do nádob. Samozrejme čím viac zmrzliny chceme vyrobiť, podľa toho musíme zväčšiť počet ingrediencií. Na záver dáme do mrazničky. Ja som pripravila z uvedených ingrediencií 3 malé poháre zmrzliny. Je vynikajúca!

Mašrkteniu zdar!
Share:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *