Tvarohová bábovka plnená jahodovým krémom






Na prípravu bábovky budete potrebovať:

5 vajec
150 g práškového cukru
200 g hrubej múky
1 vanilkový cukor
150 g Hery maslovej
500 g tvarohu 
1/2 prášok do pečiva 

Krém:

1 konzerva jahôd
1 vanilkový puding Olé
250 gramov čerstvých jahôd
250 ml šľahačkovej smotany

Výzdoba:

čerstvé ovocie

Bábovkovú formu vymastíme Herou a vysypeme hrubou múkou. V mise vyšľaháme žĺtky, cukor a maslo. Pridáme tvaroh, citrónovú kôru, múku s práškom do pečiva a vymiešame. Ďalej jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov, aby bolo cesto jemné a nadýchané. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov cca 45 minút.  Ešte teplú bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Následne na to ju prekrojíme na dve polovice.

,,Trasený“ krém si pripravíme tak, že do misky s uzáverom si prelejeme cca 1/2 až 3/4 šťavy z konzervy jahôd, pridáme na malé kúsky nakrájané čerstvé jahody, puding Olé, šľahačkovú smotanu, misku zavrieme uzáverom a pár sekúnd trasieme. Počas trasenia nám masa stuhne a vytvoríme tak krém pre našu bábovku. Ak máte radšej sladší krém pridajte aj trochu cukru. 

Polovicu krému postupne natrieme na prvú časť korpusu bábovky a priložíme druhú polovicu korpusu. Zvyšnú časť krému natrieme na vrch bábovky, na ktorú potom poukladáme ovocie. 

Je vynikajúca, ľahká a šťavnatá. 

A čo ty? #nebudbabovka a upeč aj ty svoju bábovku. Veď #peceniejeradost. Aká je tvoja obľúbená?
Príjemné maškrtenie želám!
Share:

6 Comments

  1. 4. júna 2017 / 22:59

    Hneď by som ti kúsok odrezala 🙂 a rada ťa pohostila. <3

  2. 4. júna 2017 / 23:01

    Ďakujem Katka! 🙂 To ma mrzí, no cukor nie je zdravý ani náhodou, tak nemusíš ľutovať 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *