Vianočné pistáciové hviezdičky

Zúčastnila som sa výzvy vianočného pečenia so Sweet family, kde úlohou bolo vytvoriť recept s použitím týchto surovín: múka, vajíčka, čokoláda, pistácie a práškový cukor. Kuriér mi priniesol tieto spomínané suroviny a ja som začala premýšľať, čo by som z nich vykúzlila. Po nápade, ktorý sa mi vnukol som sa pustila do pečenia a tu je môj výtvor – ,,Vianočné pistáciové hviezdičky„.

Potrebné suroviny:

180 g hladkej múky
75 g práškového cukru Sweet family
150 g Hera maslová
1 žĺtok
40 g vlašských orechov
40 g pistácií
1 vanilkový cukor
citrónová kôra 
Ako náplň použijeme džem a na ozdobenie 50 g čokolády + 20 g masla.
(Na záver rozpustíme čokoládu a polievame, prípadne namáčame upečené hviezdičky). 
Postup:
Múku, práškový cukor Sweet Family, maslo, žĺtok, zomleté orechy a pistácie, vanilkový cukor a citrónovú kôru spracujeme do cesta, zabalíme do potravinovej fólie a necháme na hodinu odpočinúť v chladničke. Po hodine odpočinku vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 3-4 mm a postupne vykrajujeme hviezdičky, prípadne akékoľvek tvary. Záleží podľa toho, aké formičky máme doma. Cesto musí byť takej konzistencie, aby sa vám dobre vaľkalo a vykrajovalo. Ak by to bolo nutné, kľudne pridajte trošku múky. Vykrojené hviezdičky dáme na plech, nemusíme používať papier na pečenie. Necháme piecť cca 5 – 6 minút na 180 st., až kým nebudú mať hviezdičky svetlohnedú farbu. Po upečení môžeme hviezdičky konzumovať len suché, zdobené čokoládou, alebo natreté džemom. Ak budete robiť hviezdičky s čokoládovou polevou na vrch nasypte ako ozdobu napr. nasekané pistácie.

Sušienky sú veľmi jemné, krehké a chuťovo výborné.

Pri pečení som opäť využila kuchynský robot Russell Hobbs. Pýtali ste sa ma na použitie háku na tzv. ,,hnetenie“. Nech sa páči tu je nové video, kde som spracovávala cesto k tomuto receptu práve pomocou spomínaného háku. Suroviny sa vymiešali veľmi dobre a bez akýchkoľvek problémov.

 

Aký je tvoj obľúbený vianočný recept?
(Ďakujem za všetky komentáre)
Share:

4 Comments

  1. 15. novembra 2016 / 23:38

    Nič nezostalo 🙂 zase máme po zmlsaní o kilečko naviac 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *