Nech sa páči, tak ako som sľúbila, prinášam vám recept na vynikajúci jahodový cheesecake. Recept je veľmi podobný ako môj Famózny mandarinkový cheesecake. Zmena nastala hlavne pri ovocnej poleve. Cheesecake je výborný, jemne kyselkavý, voňavý a nebolo potrebné žiadne zaliatie želatínou.
Na prípravu budete potrebovať:
1 balíček sušienok Hobbits (pre priemer cca 23 -25 cm)
90 g masla
2 mäkké tvarohy
2 vaničky syru Philadelphia
Niekde som čítala, že len s použitím tohto syra môžeme hovoriť o pravom cheesecaku.
1 kyslá smotana
trstinový cukor, vanilkový cukor – použijeme do tvarohovo – syrovej náplne, nemusí byť veľmi sladká, nakoľko sušienky sú práve tou sladšou časťou cheesecaku.
3 vajíčka, 1 žĺtko
1 číra želatína – na 250 ml tekutiny.
mrazené a čerstvé jahody
Postup:
Sušienky si rozdrvíme na prach a pridáme rozpustené maslo. Spolu premiešame, vznikne nám hmota, ktorú nanesieme na spodok formy. Dáme piecť do rúry na cca 10 minút pri 180 st.
Tvarohovo – syrovú náplň si pripravíme nasledovne: Zmiešame spolu tvarohy, syry, kyslú smotanu a cukor podľa chuti. Po vymiešaní na koniec pridáme vajíčka + žĺtko. Vajíčka minimálne premiešame, pretože dlhé šľahanie spôsobuje praskanie cheesecake. Náplň vylejeme na vychladený korpus, ktorý sme si pripravili zo sušienok. Dáme piecť do rúry na cca 50 – 60 minút pri 160 st. Do rúry dáme ešte jeden plech, alebo nádobu s vodou, ktorú dáme na spodok rúry. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Po stuhnutí si pripravíme jahodovú hmotu. Použila som mrazené jahody, ktoré som uvarila a vymixovala na riedku hmotu. Po zovretí hmoty som pridala želatínu, prevarila a nechala vychladnúť. Následne na to som hmotu vyliala na cheesecake. Na vrch som poukladala na plátky nakrájané už čerstvé jahody. Za pár minút po stuhnutí môžeme konzumovať.
Cheseecake som pripravila za pomoci šikovného kuchynského robota Russell Hobbs. Bližšie informácie o tomto robote nájdete v príspevku Russell Hobbs aura kuchynský robot.
Dobrú chuť!
Ja zvyknem davat jeden tvaroh a jedno mascarpone a samozrejme aj kyselu smotanu a philadelphiu. Ale urcite skusim aj tuto tvoju verziu 🙂 dik za recept 😉 milujem cheescake 😉
Kedze sa cheescake pecie tak dlho ty zakryvas nejako vrch aby sa nespalil?
Cheesecakey milujem! ♥ Ten tvoj vyzerá dokonale 🙂
Alenka a dávaš na rovnakú teplotu? Nie vyššiu? Aj čas? Prípadne dávaš do rúry nižšie a máš zapnuté rovnomerné pečenie zo všetkých strán bez ventilátora? 🙂 To by mohlo pomôcť. Prípadne otáčaj 🙂 Nezakrývam ho vôbec.
Monička ďakujem <3