Vynikajúca mrkvová torta


V piatok som mala pečiaci deficit, tak som sa odreagovala a prvýkrát sa pustila do pečenia mrkvovej torty. Zbožňujem ju, no nikdy som ju nepiekla. Často si ju dávam v mojej obľúbenej trnavskej kaviarni Synagóga Café. A viete čo? Je výborná! A keďže si veľa z vás pýtalo recept, rada vám ho poskytnem. Je hrnčekový a teda jeho príprava je veľmi jednoduchá.
Na prípravu korpusu budete potrebovať:
 
3/4 hrnčeka trstinového cukru
5 ks vajec
1/2 hrnčeka kokosového oleja (môžete použiť aj klasický)
2 hrnčeky polohrubej múky
1/2 kávovej lyžičky škorice
1 kávovú lyžičku jedlej sódy
1 balík kypriaceho prášku do pečiva
1/2 hrnčeka nasekaných vlašských orechov
3 hrnčeky nastrúhanej mrkvy
Voda podľa potreby na zriedenie cesta. (Každý hrnček je predsa iný).
 
Krém:
 
500 gramov syru Philadelphia (4 balenia)
1 hrnček práškového cukru
120 gramov masla
1 vanilkový lusk
2 kvapky vanilkového extraktu
 
Výzdoba:
 
nasekané orechy
 
Postup: 
 
Vajíčka vyšľaháme s cukrom, potom primiešame olej, múku zmiešanú so sódou, kypriacim práškom do pečiva a mletou škoricou. Ak by bolo cesto tuhšie, pridáme podľa potreby vodu. (Predsa len každý máme inak veľký hrnček). Na záver pridáme a len jemne primiešame nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy. Cesto nalejeme do maslom vymastenej okrúhlej tortovej formy, vložíme do vyhriatej 170 st. rúry a pečieme približne 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozdelíme na dve rovnaké časti. 
 
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, vanilkovým luskom, extraktom a syrom Philadelphia. Krém necháme vychladnúť v chladničke. Neskôr nanesieme jednu vrstvu krému na jeden diel korpusu a položíme naň ďalší diel korpusu. Na vrchnú časť opäť natrieme krém a potrieme ním aj boky torty. Tortu na záver posypeme sekanými orechami.


K dobrému koláču neodmysliteľne patrí aj dobrá kávička. Ježiško nám priniesol takéto krásne šálky a tak si naše Nespresso vychutnávame ešte s väčšou radosťou.
 
Dobrú chuť!

Ak chceš aby ti nič neuniklo, tak ma nájdeš aj na Instagrame Facebooku.

Share:

4 Comments

  1. 7. januára 2018 / 21:07

    Mrkvovú tortu si rada robím doma i tento recept vypadá skvele!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *