Worskhop plný pečenia so ,,Sweet family“

Vďaka ,,Sweet family“ považskému cukru som mala možnosť zúčastniť sa spolu s ďalšími dievčatami na úžasnom workshope s talentovanou Petrou Zváčovou. Na úvod sme sa zoznámili a privítali s dievčatami aj s Petrou, vychutnali kávu, občerstvili sa a pripili šampanským. ,,Bublinky – nech nám to lepšie pečie!“ Asi vám nemusím hovoriť, že Petra je tá usmiata, sympatická dáma v profi oblečení. Na úvod sme sa predstavili, rozdelili do tímov a zaujali miesto na svojom ,,stanovišti“. Bol to pult s mixérom, sporákom a pomôckami k pečeniu.

Ako prvé sme sa pustili do pochúťky s názvom ,,Cheesecake v jabĺčku“. Bol to veľmi nápaditý recept. Neskôr sme zistili, že bol aj veľmi jednoduchý na prípravu a v závere pri ochutnávaní aj veľmi chutný. (Recept nájdete na konci príspevku). Petra na nás celý čas pri pečení dozerala a dávala nám cenné rady.

Náš tím mal veľkú posilu v podobe mojej novej kamarátky. (Dcérky jednej z dievčat). Bola nielen krásna, ale aj šikovná a pracovitá. Nazvala som ju malá líštička, pretože bola strašne prítulná. Pomáhala nám úplne vo všetkom a prezradila mi, že doma najradšej pečie muffiny. (Dokonca aj modré). Sekne nám to čo poviete?


Takto nejako vyzerali naše jabĺčka po prípave pred pobytom v rúre.

A takto vyzerali už vo finále. Mne osobne veľmi chutili, určite ich opäť pripravím aj doma.


Všetky sa silno koncentrujeme na našu prácu. Tvárime sa vážne, ale celý worskhop bola jedna veľká zábava.

Prechádzame na ďalší recept s názvom ,,Croquembouche“. Záverečná príprava odpaľovaného cesta je v mojich rukách. Následne na to vytvarujeme kolieska, z ktorých sa nám upiekli pekné nadýchané guľky. Tie sme potom plnili pripravenou plnkou a trochou džemu.

Na záver workshopu sledujeme postup pri príprave karamelu. Teším sa, že som mala možnosť vidieť ako na to. Doma som ho pripravovala iným spôsobom. Tu sme vo vode rozpustili cukor a pri 154 stupňoch sme ho stiahli z ohňa a na pár sekúnd ochladili v mise s vodou. Preto aby nám teplota nestúpala ďalej a karamel sa nespálil. Keď sme mali karamel hotový, začali sme s lepením a tvorením ,,veže“. To bola zábava! Priznám sa, že tento mnou pripravený dezert som podarovala, pretože to bolo kalorická bomba! A ja sa snažím momentálne v mlsaní mierniť. Ale vyzeral fakt famózne a plánujem ho určite opäť pripraviť.

Aj dievčatám z Neopublic ďakujeme za tento skvelý deň.

A ešte jedna spoločná foto s našimi výtvormi. Domov sme si odniesli tiež výslužku od ,,Sweet family“.

Prikladám sľúbené recepty:

Share:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *