Šľahačková parížska torta


Ak máte chuť na veľkú porciu čokolády, chcete sa trošku rozmaznať a zamaškrtiť, tak tento recept na šľahačkovú parížsku tortu je tá správna voľba pre vás. Príprava je jednoduchá, avšak treba sa pripraviť na to, že šľahačku na plnku si treba nachystať večer pred pečením.

Korpus:
120 g – kryštáľového cukru
5 ks – vajec
5 pl. lyžíc – vody
180 g – hladkej múky
1/2 bal. – prášku do pečiva
2 pl. lyžice – kakaového prášku

Ja som použila kakao priamo z Dominikánskej republiky, ktoré som si doviezla. Je vynikajúce!

Parížska šľahačka:
 

140 g kryštáľového cukru
720 ml – smotany na šľahanie
90 g – kakaového prášku

Poleva:

Môžete pripraviť variantu, ktorá vám vyhovuje (čokoláda + cera alebo čokoláda + smotana)

Postup: 

Parížska šľahačka – smotanu s cukrom miešame až kým sa nedostane do varu, potom pridáme preosiaté kakao, ktoré miešame metličkou. Keď sa masa spojí, tak ju necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň kakaovú šľahačku vyšľaháme a máme tak hotový parížsky krém.

Korpus – vyšľaháme bielka so štipkou soli do tuhej peny a po lyžiciach zašľaháme cukor, potom žĺtky zmiešané s vodou, preosiatu múku, ktorú sme si zmiešali s práškom do pečiva a kakaom. Premiešavame ľahko vareškou, potom prelejeme masu do okrúhlej formy a pečieme cca 20 – 25 minút.

Vyšľahanú parížsku šľahačku natrieme na vychladnuté cesto, rovnomerne ju rozotrieme a na koniec polejeme vrchnú časť torty čokoládou. Dávajte pozor, aby nebola horúca, ani príliš teplá, aby sa vám vaša šľahačková parížska torta neroztiekla. Na záver ju ozdobíme ovocím, alebo šľahačkou a dáme na pár hodín do chladničky, aby nám pekne stuhla.
 


Dobrú chuť a maškrteniu zdar!
Share:

2 Comments

  1. 18. novembra 2017 / 20:39

    Tak toto je presne to, co som potrebovala vidieť pred začiatkom dietky 😂😂😂 ale nie, milujem takéto dobroty a určite vyskúšam 😉

  2. 18. novembra 2017 / 23:37

    Adel bola výborná, hneď by som si dala. 🙂 Musím opäť niečo upiecť. Teraz sa chystám na mrkvovú tortu. Len akosi nestíham. 😀

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *